neděle 25. února 2018

Křest knihy Jóga v Indii - zpět ke kořenům v Kroměříži

To, že Kroměříž začíná být pravým jógovým městem snad zaznamenali i ti, kteří józe na chuť ještě nepřišli. Jógující si můžou vybrat ze dvou krásných studií, které se neustále rozšiřují a dnes už nám mohou nabídnou každé po dvou sálech. Kromě toho ve městě najdete další soukromé lekce a taky indickou restauraci. No myslím si, že pokud chce někdo (začít) praktikovat jógu, tak má Kroměříž co nabídnout.

Samozřejmě, že obě studia bedlivě sleduji. Když se na FB stránce Flow Yoga studia objevila nová událost - křest knížky, která byla napsaná perem kroměřížského jogína, nemohla jsem si ji nechat ujít. Navíc jsem byla strašně zvědavá jak vypadá nový jógový sál, který byl slavnostně otevřený před týdnem. 

A víte co? Nechcete se tam vydat se mnou? Obkoukneme sál, ťukneme si nealko bublinkama a prolistujeme si spolu novou knížku, co vy na to?



Křest se konal v novém sále, který dostal jméno Pod Věží. Tento nový jógový přírůstek se nachází přímo naproti původního Flow Yoga studia. Avšak nenechte se zmást, Flow Yoga studio pořád existuje, akorát má teď pod svými křídly dva sály - sál V Zahradě (původní sál) a sál Pod Věží. 


Po prvních krocích do studia vás přivítá malá recepce. Tam se můžete pokochat krásnými náramky, málamy a nebo potěšit své oko jarními kvítky. Přímo naproti recepce a vlastně po pravé straně hned po vstupu je vchod do útulné šatny, která má dvě velké wau. Prvním je nádherný výhled na Kroměříž a druhým je prostor na odložení věcí ve formě plástve. Tak originální odkládací koutek jsem ještě neviděla a vězte, že v reálu je to daleko hezčí, než na fotce. 



Hlavní prostor nového jógového útočiště samozřejmě vyplňuje jógový sál. Střešní okna, bodová světla (která mi vždycky připomínají hvězdičky), příjemná ozvěna, vytápěná dřevěná podlaha. Kombinace dřeva, kovu, skla a bílých stěn vytváří efekt čistoty. V sálu se dokonale snoubí tvrdost kovu s jemností skla. Bílé stěny a světlo, které propouští všudy přítomné sklo vytváří pocit vzdušnosti a tak nějak si připadáte jako na obláčku, někde vysoko v nebi. 


Čelu studia vévodí oltářek, na kterém najdete tibetské mísečky, činely, zvonkohru, ale také tři činy, které patří k těm, s kterými je život mnohem hezčí - SMILE, RELAX, DREAM (usmívej se, relaxuj, sni)



Ale dost už o sálu Pod Věží. Jak vlastně probíhal samotný křest? Po páté hodině nás milými slovy přivítal sám autor David. Poté pokračovalo asi půl hodinové čtení úryvků z knížky. David je vybral docela vtipně - ve všech se objevovala (jiná) žena a tak jsme se všichni od srdce zasmáli a to i nějakým těm dvojsmyslům, které skrývá naše krásná čeština.

Po četbě došlo k samotnému křtu. Kmotrou a kmotřencem knížky se stali manželé Řihákovi, kteří jsou zároveň rodiči Flow Yoga studia. K přání jen toho nejlepšího jsme se přidali i my všichni a zpečetili to symbolickým přiťuknutím si s Davidem.


A co by to byl za křest, kdyby si tam člověk nemohl pokřtěnou knížku koupit, že jo?  Samozřejmě jsem si jednu ukořistila a nechala si ji vyšperkovat věnováním a Davidovým podpisem. 
No a jaká je po pár přečtených řádcích?

Taková jako David. Usměvavý deníček jednoho kluka, který odjel do Indie a nebál se splnit si jeden ze svých snů. Prý se v knížce nenachází žádný zápor a je napsána pouze pozitivně. O to víc se těším, až se do ní začtu...

A pokud byste si knížku chtěli koupit i vy, tak David chystá webovky, přes které si ji budete moci objednat. Do té doby ho neváhejte kontaktovat na Instagramu @david_shantiyogi a nebo skočte na nějakou jeho lekci ve Flow Yoga studiu.

A já už otevírám knížku a jdu prožít první den v Indii.....

S láskou, Verča

Žádné komentáře:

Okomentovat