středa 19. dubna 2017

Velikonoční dovolená díl II. - Prášilské jezero, Prášily, Rabí a Tábor

Poslední celý den jsme využili k túře na další jezero. Tentokrát Prášilské. Přiblížili jsme se autem k městečku Přášily a poté šli k jezeru. Túra je dlouhá 8 km (Prášily zastávka Slunečná - jezero a zpět po Jezerní cestě) a zabere 2,5 hodiny (plus pauza na svačinku).

Po všech směrech to byla "nejjednodušší" túra. Šlo se moc dobře, žádné velké výstupy, až ke konci trošku k jezeru. Jezero je naprosto (opět) dechberoucí! Kolem jezera je pár laviček a taky popis jak jezero vzniklo. Nazpátek jsme to vzali jinou stezkou tzv. Jezerní cestou, která je jakoby po druhé straně údolí a jde se spíše po boku hory a až cca v půli se snižuje dolů do údolí.

Šumavská příroda je opravdu překrásná :-)


Prášilské jezero v celé své kráse

Po výšlapu jsme zamířili do Prášil. Což je hlavní záchytný bod pro hladové turisty. Koupili jsme si nezbytné suvenýry a naplnily bříška úžasným obědem v hostinci U Michala a dali si kávičku s luxusním dortíkem v cukrárně Pampeliška. Opravdu tyhle dvě místa vřele doporučuju, byli jsme moc spokojení jak s jídlem, tak i s personálem.






Co jiného pít na Šumavě než Šumavěnku, že jo?

V den odjezdu jsme si přivstali, aby jsme mohli vyjet max v 9 hodin, protože jsme měli v plánu dvě zastávky. Trošku nás zaskočilo menší překvápko, které nám příroda/počasí nachystala (o) na Velikonoční pondělí....ano, sníh :-D

Snížek a moje další ásana v rámci #yogaspringchallenge s Jógou Dnes

Naštěstí byl snížek jen na Špičáku a v Železné Rudě, takže jsme mohli plynule pokračovat v cestě na první zastávku. A tou bylo Rabí, kde jsme se prošli kolem hradu a také jsme nahlídli na hradní nádvoří. Svojí rozlohou 1 ha je největším hradem (hradní zříceninou) v ČR. Pyšně se tyčí nad městečkem Rabí a je na něj nádherný pohled. A dobrá zpráva - nádvoří a okolí hradu mohl prozkoumat i náš Denoušek bez problému :-)




Most v rámci #yogaspringchallenge na nádvoří hradu Rabí

Další a zároveň poslední zastávkou byl Tábor. Prošli jsme se po náměstí, které je takové menší, ale za to plné zajímavostí. Můj pohled upoutal kostel a stará radnice s hodinama, které mají jednu ručičku a ciferník s 24 čísly. Celkově náměstí je plné budov a měšťanských domů, které na vás dýchnou historii tohoto města. Historii Tábora zná asi každý a město se ke svým dějinám hrdě hlásí. Důkazem je např. vydlážděný kalich a socha J. Žižky z Trocnova na náměstí a v muzeu.









Z Tábora to bylo zhruba 2,5 hodiny domů a cesta probíhala bez komplikací. Doma mě dokonce stihli koledníci vymrskat :-D. Jinak musím říct, že Šumava je opravdu krásná! Sice je to z Kroměříže kus, ale cesta se vyplatí.

 A co vy? Byli jste na Šumavě? Co jste vše navštívili? Těším se na vaše komentáře :-)




















Žádné komentáře:

Okomentovat