neděle 19. února 2017

Kosmetika Alverde u mě doma


Kdo by neznal kosmetiku Alverde? Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, určitě ji znáte z regálu v DMku. Jde o kosmetiku, kterou koupíte jedině v DMku a patří mezi cenově velmi dostupnou přírodní kosmetiku. Produkty neobsahují žádné syntetické, vonné, barvící ani konzervační látky, stejně jako žádné látky na bázi minerálního oleje.

Tak jako každá značka má Alverde top výrobky, které jsou super, ale i výrobky, které nejsou nic moc. Nebudu tedy zdržovat a rovnou se pustím do takové malé recenze všech produktů Alverde, které okupují moji koupelnu.





Alverde - Korperbutter
Máslíčko na tělo, které obsahuje bio makadamiový oříšek a bio karité. Konzistenčně hutnější než tělové mléko. Při nanášení se zapracovává dobře do pokožky, nezanechává stopy. Je vhodný na celé tělo a velkou službu vám udělá po holení, protože pokožku krásně zjemní a ošetří. Hezky voní a já ho určitě doporučuju! Už mám v koupelně druhou pixličku.
Malý tip: během roku sem tam vyjde nějaká limitka tohoto máslíčka a to ve formě mini máslíček (většinou po 3 ks), které jsou taky super!



Alverde - Handcreme
Na tento krém na ruce jsem dostala tip od kamarádky (bývalé sousedky) Peťulky. Jednou jsme se totiž bavily, že nemůžeme najít dobrý krém na ruce, který by uspokojil naše suché ručičky, které nám v zimě praskají až do krve :( Až Peťa narazila na tento. A musím říct, že jsem z něj nadšená! Obsahuje bio měsíček, který krásně voní. Je hutnější, ihned se vsákne a nechá vaše ručky krásně jemné a heboučké. Mám ho vyzkoušený i v práci, kde není čas čekat až krém zaschne. Tam potřebujete namazat ruce a rychle pracovat. Tenhle malý pomocník to splňuje na jedničku. Takže opět jasná volba! Jo a Peti - díky za tip :)



Alverde - Pflege dusche a Dusch sorbet
Se sprchovými gely Alverde nikdy nešlápnete vedle.Ten, který je v klasické pixličce (na fotce nahoře) voní po granátovém jablku a zázvoru. Konzistence gelová,tekutější a barva čirá. Sorbet je krémovější, krapet hutnější a voní po pomeranči a rebarboře. Oba typy perfektně provedou svoji práci. A pokud neholdujete přírodní kosmetice a nepotřebujete mít vše ´´přírodní´´, tak stojí za to alespoň vyměnit klasický sprcháč plný syntetických látek za tento Alverďácký. Sprchový gel je jedním z nejpoužívanějších produktů v koupelně - sprchujeme se každý den. Je zbytečný na sebe plácat ty chemické koktejly, když je na trhu přírodní produkt za super cenu. Osobně opět doporučuji!



Alverde - Lippen pflege
S balzámem na rty to bylo velmi podobné jako s krémem na ruce. Vyzkoušela jsem jich strašně moc. Ale pořád nenašla ten pravý. Měla jsem hlavně problém s tím, že jsem si rty namazala a místo hydratace, mě rty spíš jakoby štípaly a chtěly zase namazat. Takže jsem celý den nedělala nic jiného než mazala rty. Zajímavé, ale prostě to tak bylo. Když jsem si tento balzám kupovala, neměla jsem nějaké extra očekávání. Chyba lávky, je skvělej! Rty zvláční a zanechá na nich příjemný pocit. Voní po měsíčku a jediným nedostatkem je, že rychle  mizí :-D Takže další favorit, kterého doporučuji.



Alverde - Feuchtigkeits maske
Maska s bambuckým máslem a růží. V balení jsou dvě dávky. Já bych to pojmenovala trošku jinak než maska. Je to spíš takové ´´papání´´ pro pleť. Jde o velmi hutný krém, který nanesete na odlíčenou pleť, necháte vsáknou cca 15 min a zbytek odstraníte (vlhčeným ubrouskem, houbičkou). Pleť se jakoby nacucá a po dočištění je jemňoučká a hydratovaná. Za mě je to kup tak půl na půl. U mě je maskový favorit zelený jíl a tohle bych spíše doporučila jako ´´ nad péči ´´, když cítíte, že máte unavenou a mdlou pleť a potřebujete ji něčím nakopnout.


Alverde - Feuchte reinigungs tucher
Vlhčené ubrousky s bio růží. Osobně vlhčené ubrousky nemám moc v lásce. A to se tak snažím a kupuju je, abych našla své top. Co na těhle chválím je rozhodně materiál, jsou z bio bavlny a jsou takové pevnější, než ostatní vlhčené ubrousky. Zkoušela jsem se s nimi odličovat a makeup zvládly celkem dobře, oční stíny a obočí taky. Ale řasenka, to je kámen úrazu. Ta se jen lehce pohla a po dalším tření mě začalo pálit celé oční okolí :( Ubrousky bych využila jako takovou odličovací ´´poslední záchranu´´, když nemáte nic po ruce, nebo možná na cesty - budiž. Lepší využití je podle mě na dočištění pleti např. při odličování hydrofilními oleji, po bazéně, po fitku atd. Nedoporučuji na klasické denní odličování. Není to prostě ono.


Alverde - Haarol
Olej na vlasy s arganem a mandlemi. Za mě velké NE! Konzistence by ušla, první nanesení taky. Ale po pár minutách dělá z vlasů takové háďata. Slepuje je do pramínků. A to vím, jak oleje na vlasy používat. Mám totiž sušší vlasy kvůli častému fénování a olej na vlasy je můj must have. Strašně jsem si přála, aby mi sedl. Ale bohužel. Dělá mi na hlavně neskutečnou paseku a místo vyživených vlasů je mám mastné a můžu si je znovu umýt. Top olej na vlasy je pro mě (zatím) Nuxe.


Alverde - Ultra sensitive pflegecreme
Tento denní pleťový krém jsem si koupila, když jsem jela na dovolenou, abych nemusela tahat kulatou těžkou pixličku s krémem. Moc jsem si teda nepomohla. Krém mě nijak neoslovil. Konzistence mazlavá, špatně se nanáší, špatně se vstřebává a zanechává divný film na obličeji. Nevím jestli jsem měla nějaký vadný nebo tak. Ale prostě za mě určitě NE! (už je zlikvidovaný, proto fotka z webu)


A co vy a kosmetika Alverde? Máte nějaké oblíbence? Těším se na vaše komentáře!

4 komentáře:

  1. Moje oblibena rada je ta cervena na problematickou plet a pak urcite růžový pletovy olej. Naopak propadák byla mycí pěna s limetkou a jablkem, ktera se ihned rozpustila a ja se pak marně snažila patlat si po obličeji vzniklou vodu a mýt se s ni :D
    Super článek, jestli vyzkousis jeste neco dalšího od Alverde (nebo taky z te prirodni rady od Rossmanna, nevim ted, jak se jmenuje), urcite o tom napis! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko moc díky za další tipy a komentář! Určitě jsi nejedné z nás ušetřila penízky a dala tip na top produkty :) Krásný zbytek dne!

      Vymazat
    2. :-* Krasny den i Tobe a hodne úspěchu s blogem! Uz se tesim na dalsi příspěvky! :))

      Vymazat