neděle 11. prosince 2016

Zelený poklad aneb můj beauty rituál


Moje pleť, ach to je pech. Pokožku na obličeji mám citlivou, do toho se mi mastí a navíc trpí pupínky. A to vše i v mém věku, kdy už mi dávno není ´´náct´´. Ano, pořádně se odličuju, nikdy nechodím spát neodlíčená, používám dobrou a kvalitní kosmetiku, ale prostě asi to mám v genech. Časem jsem s tím přestala nějak bojovat a uvědomila jsem si, že nikdy nebudu mít pleť jak miminko.


Základní pravidla péče o pleť samozřejmě dodržuju (odličování, krém na den, olej na noc atd.). Ale hledala jsem ještě něco, co bych si mohla dopřát třeba jednou týdně a zároveň by mi to pomohlo zklidnit pleť. Maska! To je ono, jenže jak se na trhu zorientovat? Zkoušela jsem toho mraky, to mi věřte. Slupovací, umývací, s aloe vera, s tea tree atd., ale nic mi nesedlo, či to bylo takové to ´´ani nepomůže, ani neuškodí´´. Až jsem jednou narazila na zelený jíl. Pátrala jsem a objevila zelený jíl, který nabízela firma Saloos. Jak víte, já Saloos prostě zbožňuju a české firmy ráda podporuju. No a tak jsem si ho koupila. Musím vám říct, že je to prostě pecka :-) Pixlička mi vydržela cca 8 měsíců (aplikace 1x týdně na obličej, doporučuju si stanovit jeden den v týdnu a pravidelně ho dodržovat), což je poměr cena/množství/kvalita opravdu za hubičku (už mám druhé balení). Pleť je po aplikaci a následném umytí krásně ´´odmaštěná´´, póry stažené a pupínky jsou méně ´´agresivní´´, takové ošetřené se mi zdají.

Každý jsme unikát, co sedí jednomu, nemusí sedět druhému. Mě maska padla perfektně, takže vřele doporučuju! Můj postup míchání a vlastně celého maskového rituálu vám dnes představím, ale POZOR, vypadám jak Jožin z Bažin, tak se nelekněte :-D

Nejdřív si nachystám misku a štětec. Misku můžete použít jakoukoliv krom kovové. Jíl nesmí přijít do styku s KOVEM! Štětec na nanášení masky mám od Avonu. Je to štětec původně na make-up. Nezbytnou složkou je květinová voda, kterou používám na vymíchání masky. Můžete použít i vodu z kohoutku, je to na vás.


Poměr jílu a květinové vody (nebo vody z kohoutku) by měl být 1:1. Já dnes růžovku vyměnila za Rosalinu od Saloosu. A musím říct, že na tuhle masku se Rosalina hodí daleko líp. Rosalina je typ čajovníku a čajovník jak je známo uzdravuje pupínky. Výhodou Rosaliny je její krásná vůně, protože klasický Tea Tree mě totiž spíš smrdí. Rosalina krásně voní po citrusech a růžích.



Maska je připravená!



Maska čerstvě po nanesení, alias Vodník Česílko :-D


Maska po cca 20 min. působení. Stahuje lehce obličej, ale není to nic šíleného, co by bolelo nebo se nedalo vydržet. Poté masku smyju teplou vodou. Ruce krásně nahradí kosmetické polštářky.


Pleť dočistím Rosalinou. Pokožka je pak krásně jemná.


Nakonec používám olej, který je třešničkou na dortu v celém mém rituálu. Používám Lemon tea tree, který krásně osvěží a zklidní pokožku. A opět úžasně voní!




A co vy? Používáte pleťové masky? Máte zkušenosti se zeleným jílem?

P. S. Výrobky Saloos kupuju buď v DMku či v menších drogériích. A pokud se vám nikam nechce chodit, pak na www.saloos.cz naleznete seznam spřátelených e-shopů, které nabízí produkty od nich.

2 komentáře:

  1. Používám masku od Avonu a jsem s ní celkem spokojená. Po masce mám ale vždy vysušenou pleť, takže následně nanaším kokosový krém. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je důležité se o sebe starat, chválím! Kokosáč je super, chystám o něm článek 😊

      Vymazat