úterý 29. listopadu 2016

Má oblíbená jógová studia

Domácí praxe versus studio? Co je lepší/horší a dá se to vůbec srovnávat? Podle mě má každé své pro a proti. Každý jogín nechť si vybere svoji praxi. Každopádně já vám chci dnes představit má oblíbená jógová studia, která osobně navštěvuji. Tudíž za ně můžu dát ruku do ohně a zaručuji vám, že už při překročení jejich prahu se budete cítit jak v sedmém nebi. Zkrátka radost si zajógovat! 

SAMADHI joga studio (Kroměříž)


Ach moje Samadhi, tady jsem začala svoji jógovou cestu. Asi rok mi trvalo než jsem se ´´dokopala´´ jógu zkusit, naštěstí den D přišel a díky úžasné Alence (majitelka/lektorka), jsem okusila své první ásany. Studio je útulné, laděné do dřeva a přírody. Má 2 cvičební sály (navíc v létě příjemnou zahradu( a doslova horkou novinkou jsou lekce Hot jógy. Osobně mám radší ´´pomalejší styl´´ jógy, takže mé oblíbené hodiny jsou jóga terapie a klasická jóga. Mimo Alenky se zde můžete potkat s Karolínkou, která je taky skvělá. Rozpis lekcí je tak barvitý, že si opravdu vybere každý. Samadhi nezapomíná ani na děti a také pořádá různé workshopy a pobyty. 

Pro více info (zdroj fotek): www.jogakromeriz.cz






FLOW YOGA studio (Kroměříž)

Malé a příjemné studio Flow yoga vede paní Šárka. Studio disponuje širokou nabídkou různých druhů jógy včetně jógy pro nejmenší.  V létě pořádají ranní jógu na terase přímo na Velkém náměstí, kde je úžasný výhled na zámek a cítíte se tak nějak blíž k nebi. Rozhodně zajímavá může být i lekce s muzikoterapií, na kterou se chci osobně vydat. Od letošního roku organizují i  pobyty s jógou. Šárka má velké srdce a letošní Mezinárodní den jógy (21. 06. 2016) uspořádala lekci jógy obsahující různé typy pozdravů slunci v Podzámecké zahradě. Vstupné bylo dobrovolné a celý výtěžek poté věnovala místní Charitě. Také díky Šárce příští rok (2017) přijede do naší malé/milé Kroměříže člověk, který je ikonou v ČR co se týče jógy – Vašek Krejčík. Už teď se nesmírně těším!

Pro více (zdroj fotek): www.flow-yoga.cz





SATYAM yoga studio (Zlín)

Do Satyam jezdím, když si chci opravdu oddychnout a mít jen čas pro sebe. Jelikož není v místě mého bydliště, vybírám delší lekce, respektive workshopy, ať to stojí za to. Taková lekce je pro mne workshop Jin jógy, kterou vedou úžasné lektorky Lenka Drga a Radana Prokopová. Tuto lekci si musíte zažít, nedá se to popsat slovy. Vycházím ze studia vždy jako znovuzrozená. Popravdě, na regulérní lekci jsem v tomto studiu nebyla. Vždy si vybírám nějaký zajímavý workshop, abych strávila ve studiu co nejvíce času. Studio je nádherné, osobně tento styl zbožňuju. V předsálí je velký ostrůvek, kde si můžete nalít šálek lahodného čaje. Co se týče klasického rozvrhu opět je zde široká nabídka více stylů jógy.
Pro více info: www.satyamstudio.cz





A co vy? Kam rádi chodíte na jógu? Jste věrní jednomu studiu, nebo je střídáte?






5 komentářů:

  1. Ja urcite radeji cvicim ve studiu, protoze doma na to nemam cas ani klid. Kdyz si myslim, ze vsichni spi a zacnu cvicit, tak se vetsinou nekdo probudi :-D od 1.1. se po dlouhe pauze k joze zase vracim a tesim se na dalsi clanky. Obzvlast na nejaky outfitovy ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko moc děkuji za komentář :-) Musíme se sejít v Praze, aby jsi mi ukázala tvé oblíbené studio. Krásný den :-)

      Vymazat
    2. Beru Te za slovo a budu se tedy tesit :-)

      Vymazat