středa 25. října 2017

Jaká byla Jóga Dnes konference 2017 v Praze?

Termín konání Jóga Dnes konference na mě vyskakoval už snad rok před uskutečněním. Navíc pokud jste se zaregistrovali do určitého data, měli jste vstupenku za nižší cenu. No ale znáte to, čím víc dopředu datum víte, tím víc to odkládáte. No a tak se stalo, že jednoho krásného srpnového dne jsem se vzbudila, že bych se mohla na konferenci přihlásit. Najela jsem si na stránky časopisu Jóga Dnes a polilo mě horko. Konference je již plně obsazena! 


COŽE??? To není možný! Vždyť je to "až" za dva a půl měsíce! Naštvaná sama na sebe, že jsem línouš a nepřihlásila se dřív, jsem vymýšlela jak se na konferenci dostat. Bohužel neznám žádné "vlivné" lidi :-D a jediné co mě napadlo, bylo napsat přímo pořadatelům, zda opravdu není volné místo (jestli třeba někdo svoji vstupenku nestornoval). Co vám budu vykládat, měla jsem víc štěstí než rozumu! Stornoval a vstupenka bude moje, ale za podmínky dodržení rezervovaných lekcí předchozí majitelky. To mi nedělalo problém, jelikož sama jsem měla dilema, na které lekce jít (všechny byly lákavé). A taky jsem si řekla, že to Osud/Vesmír/Bůh vyřešil za mě, že je mi to prostě dané :-)

Být v Praze na 08:30 ráno, když ji máte 270 km daleko byla celkem challenge. Budík mi zvonil v 04:00 a v 04:59 už jsem seděla ve vlaku směr hlavní město. Naštěstí žádné zpoždění a bloudění v Praze se nekonalo, takže jsem na místo dorazila včas a stihla ještě rychlé kafe. Moje první kroky směrovaly k registraci, kde jsem dostala los do tomboly, krásnou tašku s logem konference a dárky od sponzorů akce.

Další kroky pokračovaly do šatny a taky kouknout, kde jsou jaké lekce. Aby jste mi rozuměli, tak konference probíhala ve dvou sálech. Jeden byl větší a druhý menší. Každé lekci byl přiřazen konkrétní sál. A jak mě asi už znáte, tak jsem to hned musela obkouknout a poznačit si, ať jsem pak v klidu a nestresuju :-D

Ještě před začátkem konference (a také během ní) probíhalo Jóga Expo/Jógově zaměřená prodejní výstava - tedy jedno velké peklíčko pro mě! :-D No mrkněte, odolali by jste?

 jógamatky z jogamarket.cz

 náramky z jogamarket.cz

 kalendáře, diáře, praconí sešit, aj. z oneyoga.cz

 jógamatky z floppy.cz

oblečení a doplňky nejen na jógu od Leničky alias Jo.Gaia/jogaiaclothing.com




 voňavé radůstky z kantu.cz

  
nejvoňavější bio-bachovky.cz (Ježíšku!! :-))

také nechyběla jógová literatura....

 horké novinky...

a nechybělo nějaké to zdravé papání a pití

u "stánků" bylo pořád rušno

 Ale konec kochání/nakupování a šup na podložku, přeci jsem sem nepřijela nakupovat, že jo....

První lekcí (dle mého nahlášeného rozvrhu) byla Hathajóga Slow and Blind (90 min) s Filipem Klieštíkem. Jednalo se o velmi jemnou jógou, která se celou hoďku a půl dala opravdu praktikovat se zavřenýma očima. Jemné ásany, které nádherně protáhly tělo a zároveň ho propojili s dechem. Lekce mému tělu neskutečně zalahodila a přesně takhle bych si přála, aby vypadaly všechna moje jógová rána.

Druhou lekcí měla být Čakra Védana Barborky Hu, ale ta se bohužel nekonala, jelikož Barborka měla syna v nemocnici (snad už je vše v pořádku!). Lekci zasuplovala Zuzka Klingrová se svojí Jógovou procházkou po čakrách (120 min). Neskutečná hodina, která byla taky docela dost náročná. Představte si dvě hodiny procházky po vašem těle a ještě k tomu praktikovat ásany. Všechny emoce, strachy, radost, svaly, vazy, klouby....prostě tady ta lekce ve mě probudila naprosto vše. Byl to neskutečný zážitek (v pozitivním duchu). Nejvíc a nejlíp jsem se cítila u srdeční čakry. Tu mám tak nějak celkově nejradši a sestavu pro ni jsem praktikovala s úsměvem na rtech. Na konci lekce jsem totálně usnula v šavásaně vyčerpáním.

 Poté následovala 30 min. pauza na obídek (u mě banán a raw tyčinka) s tombolou. 

 Třetí lekcí u mě byla Jóga inspirovaná Stralou s Maťou Vrňákovou (75 min), na kterou jsem byla hodně zvědavá. Pokud neznáte Stralu, tak se ve zkratce jedná o takovou kombinaci jógy a tance. Jde o typ jógy, který přináší svobodu, upřednostňuje pohyb před statickými pozicemi. V klasické Strala józe se dokonce nepoužívají klasické názvy pozic ze sánskrtu. Je to taková rebelie, kterou založila Tara Leann Stiles. Pokud bych měla být upřímná, tak lekce jako taková byla v pohodě, jen to asi není můj šálek kávy. Tempo je docela rychlé a lekce měla opravdu až takový taneční nádech. Ne, že bych neměla ráda tanec, ale radši buď tančím, nebo praktikuju jógu.

Předposlední - čtvrtou lekcí byla Hravá Flow Jóga s živou kytarou vedená Petrou Záveskou Duspivovou (70 min), kterou doprovázel na kytaru její manžel. Ach, ach - tak tohle byla zaručeně NELEPŠÍ LEKCE celé konference. Perfektní flow jóga, plná nenáročných ásan, které se postupně rozvlňovaly do rytmu překrásných tónů kytary. Nechali jsme se unášet na vlnách hudby a ásan. Přímo božské spojení jógy a hudby. Zamilovala jsem do této koncepce (živá hudba a jóga) a chci taky kytaristu za muže :-D

Pátou a zároveň poslední hodinu jsem si rebelsky vyměnila a nakonec šla na Jógovou Terapii s Danou Mackovou (90 min). Ano, přiznám se vám bez mučení. Tuhle lekci jsem vyloženě přetrpěla. Byla jsem už strašně unavená a taky hladová. Navíc schválně jsem si vyměnila původní lekci za tuhle, že bude jemná, jelikož už jsem na sobě cítila, že fakt nemůžu. Jenže Dana nám chtěla ukázat, že i terapii jde dělat trochu jinak, než válením/relaxací po/na podložce. Takže nechyběl luk, kobylka, kobry atd. Vlastně vám ani nemůžu říct objektivně, jak na mě tahle lekce zapůsobila, protože jsem ji měla totálně zkreslenou únavou, hladem a neužila jsem si ji tak, jak jsem chtěla :(

Jo a kde se konference konala? V překrásném prostředí hotelu Hilton Prague Old Town. Pokoje jsem neviděla, ale stačily mi překrásné sály, schody, lobby a recepce. Nádhera!




A co vy? Máte v plánu nějakou jógovou akci/seminář/workshop?

2 komentáře:

  1. Jupí! Já jsem tak ráda že jsi to tam celý zdokumentovala. Je mi trošku líto, že jsem o akci vůbec nevěděla, protože jsem z Prahy (mimochodem vážně obdivuju tvojí silnou vůli a budíček ve 4 ráno!). Se Zuzkou Klingrovou jsem si jogu vyzkoušela na jógové akci v Plzni před pár týdny a bylo to naprosto nádherný, přesně jak popisuješ. Ale co mě nejvíc na tvém článku nadchlo byla informace, že někdo tady v ČR učí Strala jógu. už několik let je mým snem zajít na lekci/workshop s Tarou Styles a ani mě nějak nenapadlo hledat tady u nás. Už jsem si Martinu našla a na její lekci někdy 100% zajdu. Ale chápu, že tenhle styl nemusel sednout každému. Vypadá to že sis akci užila až do opravdového vyčerpání! popravdě s budíčkem ve 4 bych odpadla už tak po dvou lekcích.
    Omlouvám se za chaotický komentář ale mám vážně hroznou radost :D
    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karolínko to je tak krásný komentář! Srdce mi skáče radostí, že u někoho vyvolá takové krásné pocity. Jsem moc ráda, že se článek líbil a inspiroval. S tím budíčkem, no upřímně se někdy sama sobě divím, co dokážu :-D

      Vymazat