úterý 15. srpna 2017

Výletíme po Česku - Mikulov, Drnholec a ATC Merkur

Ta naše domovina je tak krásná. Je tolik míst, kam se dá vydat a podívat. Hodně věcí se zlepšilo, zrenovovalo a opět zpřístupnilo. Nepřestává mě udivovat rozmanitost naší malé zemičky.

A protože víte, že doma nejsem většinou ani minutu, tak vás nepřekvapí, že jsme se opět někam vydali. A kam to bylo tentokrát? Pojďme na to....
městečko Drnholec
Našim hlavním cílem byl kemp Merkur v Pasohlávkách a to kvůli kurzu windsurfu, který měl objednaný můj snoubenec. Jelikož jsme ubytko řešili na poslední chvíli, tak samozřejmě v kempu ani Pasohlávkách nebylo nikde volno. Díky bookingu jsme se nakonec dostali do městečka Drnholec, kde jsme měli velmi útulné ubytování jménem La Bobul. Ubytko bylo naprosto super, vše čisté, krásné a desingově - naprosto můj styl. Apartmánek měl svůj mini kuchyňský koutek, mini před terásku (tu jsme využili k snídani) a samozřejmě i koupelnu.





Program byl pro mou polovičku byl jasný - sobota i neděle jen windsurf. Hm a co budu dělat já? Naštěstí vyšlo počasí na jedničku, takže jsem měla hodně možností. Sobotu dopoledne jsem strávila na pláži v kempu a odpoledne si půjčila paddleboard. To jsem trošku při jízdě na něm podcenila sílu sluníčka  a krásně jsem si spálila hrudník :D.



V neděli jsem nějak přehodnotila svůj plán. Chtěla jsem být opět na pláži, ale nějak mi to v sobotu nesedlo. Kemp je super rušný - hodně lidí, atrakcí, hlasitá hudba - no asi už stárnu :-D Potřebovala jsem si jít "odpočinout", ale zároveň jsem chtěla něco dělat. Ano, trošku zapeklitý úkol, ale nakonec jsem vzala auto a vydala se na single výlet do Mikulova.



Mikulov jsem měla možnost už párkrát navštívit, takže jsem si tam nepřipadala úplně ztracená. Celkově je střed města moc pěkný a dýchá z něj historie. Neměla jsem nějaký konkrétní plán a jen jsem se nechala unášet okamžikem. Prošla jsem si náměstí a nakoukla do zámecké zahrady.

 Prohlídku interiéru zámku jsem záměrně vynechala. Před lety jsem okruh absolvovala a byla jsem zklamaná (není tam nic moc k vidění). No jo, jsem rozmazlená kroměřížským zámkem :-)


Ze zámecké zahrady je moc hezký výhled do okolí a na Svatý Kopeček. Tam rozhodně doporučuji vyšlápnout si, je to moc hezká a nenáročná vycházka :-)


Jelikož se chýlil čas obědu, nemohla jsem vynechat svoji oblíbenou restauraci Sojka. Jedná se o restauraci (nahoře) a "zdravou výživu"(dole). Sojka je můj oblíbenec a vždycky, když jedu do Mikulova, tak je tohle místo jasná volba. Jen mám problém s tím, že si objednávám dokola to samé - skvělé Thajské kari. I po letech ho mají stále na jídelním lístku a já prostě nikdy neodolám :-D Dalším problémem je obchůdek dole - nikdy neodejdu s prázdnou!





Po obědě jsem si nakonec naplánovala přece jenom jednu prohlídku a to Dietrichsteinské hrobky. Je to totiž jedna z dominant Mikulova, jejíž návštěva mi vždycky unikla.


Prohlídka měla dvě části. Nejdřív jsme navštívili přední část/průčelí (viz. fotka nahoře, vypadá to jako kostel). Tam nás průvodkyně seznámila s historií a účelem budovy.
Poté následoval výstup jednou z bočních věží na malou terásku, kde byl opět moc hezký výhled na město. Mikulov byl jako namalovaný a my nechtěli z terásky odejít.



Druhá část se odehrávala v pohřební kapli. Kde jsme nahlídli na oltář a....


na rakve. Vím, že to někomu může přijít morbidní, ale takový je život. Nikdo z nás není nesmrtelný, jednou se naše oči zavřou a co se bude dít potom...to nikdo neví......

Po prohlídce hrobky jsem se rozloučila s Mikulovem a pádila do kempu. Tam jsem si dala rychlé kafíčko a jeli jsme zpátky domů.

A co vy? Byli jste někdy v Mikulově?
Co se vám tam líbilo nejvíc? Těším se na vaše komentáře <3

2 komentáře:

  1. V Mikulově jsem nikdy nebyla a koukám, že přicházím o hodně! Ta restaurace s obchůdkem dole je můj favorit a budu si asi muset dneska uvařit taky kari, protože to jejich vypadá fakt úžasně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karolínko - rozhodně doporučuji :-) Ten obchůdek je fakt boží, nikdy neodejdu s prázdnou :-D

      Vymazat